visrestaurant | brasserie 
renesse, hogezoom 139

logo-Helder

menukaart

Onze passie is eerlijk en goed eten. De menukaart is samengesteld met zoveel mogelijk verse ingrediënten van eigen bodem. Het Zeeuwse land en de Noordzee bieden ons de beste ambachtelijke producten van boeren, vissers en tuinders uit de omgeving. Naast de specialiteiten serveren we ook heerlijke tapas en een voortreffelijke barbecue. Om altijd de meest verse producten op tafel te zetten, bepalen de seizoenen onze menukaart. We laten je het graag proeven. Bekijk hieronder onze menukaart.

BRUSCHETTA CAPRESE  9
Geroosterd zuurdesembrood met knoflook, mozzarella di Bufala, trostomaat, basilicum & rucola.
BOUILLABAISSE BITTERBALLEN (8 STUKS) 11
Bereid met krachtige visbouillon, kabeljauw, zalm & Hollandse garnalen. Geserveerd met schaaldierenmayonaise.
KAASKROKKETEN (2 STUKS)  8
Bereid met drie soorten vers geraspte kaas.
CALAMARES A LA ROMANA 9
Gefrituurde inktvis met aioli & citroen.
BERBERECHOS 11
Kokkels met botersaus, peper & knoflook.
CHARCUTERIE 11
Assortiment gedroogde worst van Brandt & Levi, rillette en uitgebakken spekjes.
PLANK HELDER 18
Sardientjes met olijfolie, 4 bouillabaisse bitterballen, gedroogde worst & zuurdesembrood met rillette.
CARPACCIO 11
Met pijnboompitten, kapper appeltjes, pesto genovese & Parmezaanse kaas.
BISQUE VAN KREEFT 11
Geconcentreerde bisque van kreeft met room & cognac.
MESHEFTEN A LA PLANCHA   9
Op de plaat gebakken mesheftemet knoflook peterselie olie.
 GAMBA’S AL AJILLO 11
Wilde garnalen met knoflook, rode peper & peterselie.
FRUIT DE MER HELDER 29
2 Zeeuwse creuze oesters, krabscharen, 2 langoustine, mesheften, 2 wilde gamba’s, kokkels, mosselen met witte wijn & knoflook. Natuurdesembrood, roomboter & verse mayonaise.
FRUIT DE MER ZÉLANDE 45
Halve gegrilde kreeft, 2 platte oesters, 2 creuze oesters, krabscharen, 2 langoustine, mesheften, kokkels, mosselen met witte wijn & knoflook.Natuurdesembrood, roomboter & verse mayonaise.
SCROPPINO 6
Spoom van prosecco, limonchello & citroen ijs.
ZEEUWSE SORBET  8
Sorbetijs van Zeeuwse zwarte bessen &
limoen met coulis & zacht fruit.
DAME BLANCHE  7
Vanille-ijs met warme chocoladesaus, slagroom & Chocolat Noisette.
TARTE TATIN 9
Heerlijke warm appeltaartje met vanille-ijs & crème fraîche.
SABAYON 8
Met Grand Marnier, vanille ijs & munt.
CHEESECAKE  8
Van oreokoek met witte chocolade & fruitchutney.
KAAS   14
Vijf klassieke kaassoorten met notenbrood
CHOCOLADEFONDUE ( Voor twee personen )  12
Met marshmallows, lange vingers, aardbeien & banaan.
ZEEUWSE CREUZE No.3 14
6 stuks met natuurdesembrood & roomboter.
ZEEUWSE PLATTE 3/0  21
6 stuks met natuurdesembrood & roomboter.
SPÉCIALES GEAY No.4 21
6 stuks met natuurdesembrood & roomboter.
OESTERPROEVERIJ 18
2 Spéciales Geay, 2 Zeeuwse platte & 2 Zeeuwse creuze. Met natuurdesembrood & roomboter.
OOSTERSCHELDE KREEFT A LA PLANCHA (25 maart – 15 juli) Dagprijs
Hele kreeft met peterselie-lookboter van de grill, zilte groente & huisgemaakte mayonaise
NOORDZEE KRABSCHAREN ( 500 gram) 18
Met knoflook, rode peper en peterselie uit de oven. Geserveerd met schaaldierenmayonaise.
 LANGOUSTINE ( 300 gram)  19
Gekookt in een krachtige court-bouillon Geserveerd met schaaldierenmayonaise.
PASTA ZÉLANDE 16
Kokkels met biologische orecchiette pasta, knoflook, tomaten & peterselie.
GEKOOKTE MOSSELEN (juli – maart)  19
In groenten, verse kruiden & witte wijn gekookt.Met brood & sausjes.
THE DUTCH WEEDBURGER  € 16,00
Veganistische hamburger van Zeeuwse zeesla. Met lekkere pittige saus.
SUPERFOODSALADE  € 15,00
Veganistische salade van biologische parelgerst, mungbonen, dadels, trostomaatjes & basilicumdressing
BOUILLABAISSE  19
Krachtige visbouillon royaal gevuld met diverse vis & Schaal- en schelpdieren. Met natuurdesembrood, roomboter & aioli.
VIS VAN DE DAG  Dagprijs
Afhankelijk van het seizoen & aanbod is er altijd een visgerecht naast de menukaart.
ZEEBAARS A LA PLANCHA 21
Hele zeebaars van de plancha grill met rozemarijn & zeezout.
KABELJAUW 19
Kabeljauwhaas op de huid gebakken met Beurre blanc.
GAMBAS A LA PLANCHA 21
Grote wilde garnalen van de plancha grill met knoflook & rode peper.
CLASSIC BEEF BURGER 17
Burger van 100% rundvlees met botersla, bacon, oude kaas & tomatensalsa.
TOURNEDOS 28
Ossenhaas van rund met pepersaus.
ENTRECOTE 220 gram 25
Steak van de dunne lende gebakken met rozemarijn-knoflookboter.

voor de kinderen

Biologische appelsap € 2,60
Verse sinaasappelsap € 3,00
Naturfrisk cola € 2,90
Naturfrisk raspberry  € 2,90
Naturfrisk lemonade € 2,90
SNOEPGOED  € 2,50 *
Rauwe groente met tzatziki
CARPACCIO (halve portie) € 5,00
Met pijnboompitten, kapper appeltjes,
pesto genovese  en Parmezaanse kaas
LANDBROOD   € 4,50 *
Met kruidenboter
SPAGHETTI MET TOMATENSAUS EN GEHAKTBALLETJES  7
Verse groente, kaas en landbrood
AMERIKAANSE PANNENKOEKJES (3 STUKS)  5
Met stroop en poedersuiker
VISSTICKS (3 STUKS)  6
Met frieten, mayonaise,
appelmoes en snoepgoed
ZEEBAARSFILET   8
Met frieten, mayonaise,
appelmoes en snoepgoed
FRIKANDEL (BIOLOGISCH)   7
Met frieten, mayonaise, 
appelmoes en snoepgoed
HAMBURGER (BIOLOGISCH)    7
Met sesambroodje, frieten, mayonaise,
 appelmoes en snoepgoed
VERSIER ZELF JE KINDERIJSJE  4
1 bol vanilleijs met smarties, marsmellows, oreo koekkruim en slagroom
TOET OREO  4
Vanilleijs met verse aardbeien en oreo koekkruim
FRUITLOLLIE    3
Huisgemaakt ijsje van vers fruit en grapefruitsap
* Vegetarisch
** Inclusief frieten, groente- & saladebuffet (indien u kiest voor een ander gerecht, dan kunt u tegen een meerprijs dit bijbestellen)
*** Zeker Zeeuws gerecht

 

Heeft u een allergie, laat het ons weten en wij zorgen voor een juist advies. Onze gerechten worden bereid met natuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen.

helder(der)...