grand café | brasserie | bbq
renesse, hogezoom 139

logo-Helder

menukaart

Onze passie is eerlijk en goed eten. De menukaart is samengesteld met zoveel mogelijk verse ingrediënten van eigen bodem. Het Zeeuwse land en de Noordzee bieden ons de beste ambachtelijke producten van boeren, vissers en tuinders uit de omgeving. Naast de specialiteiten serveren we ook heerlijke tapas en een voortreffelijke barbecue. Om altijd de meest verse producten op tafel te zetten, bepalen de seizoenen onze menukaart. We laten je het graag proeven. Bekijk hieronder onze menukaart.

BROOD & SMEERSELS  6
Zuurdesembrood met grissini sticks, kruidenboter,   Rilette en hummus.
BRUSCHETTA CON POMODORI  7
Geroosterd zuurdesembrood met extra vergine knoflookolie, tomaat, verse koriander en citroen
BRUSCHETTA CAPRESE  8
Geroosterd zuurdesembrood met knoflook, mozzarella di bufala, trostomaat, basilicum en rucola
BRUSCHETTA DI PARMA  8
Geroosterd zuurdesembrood met extra vergine knoflookolie, hummus, rucola en prosciutto di Parma
OESTER, PER STUK  2,5***
BITTERBALLEN (10 STUKS)  7
Van rundvlees met dijon-mosterd.
MOSSELKROKETJES (4 STUKS)  6 ***
Kroketjes van Zeeuwse mossels met zeesla mayonaise.
CALAMARES A LA ROMANA  8
Gefrituurde inktvis met aioli en citroen
BOQUERONES FRITOS  8
Gefrituurde sardienen met anjovis-mayonaise en citroen
WEEDBITES  7
Veganistische snack bereid van zeewier uit de Oosterschelde met zeesla mayonaise

Lekker bij de borrel, als voorgerecht of om samen te delen.

MEZZEPLANK   13
Libaneese brood met hummes en tzaziki, 2 soorten olijven, inktvis met citroenmayonaise, weedbites met zeesla mayonaise en gemarineerde aubergine
 
TAGLIATELLE MASCARPONE       12 *
Tomatensaus met knoflook, basilicum, mascarpone, geroosterde tomaatjes & broodkruim
 
GROENE SALADE   6 *
Met gegrilde groenten en frisse vinaigrette
SALADE CAPRESE  10 *
Mozzarella di bufala met tomaten, basilicum
en extra vergine olijfolie
   

Vis, schaal- en schelpdieren worden dagelijks vers
geleverd door lokale vissers. Dat vinden wij logisch zo dicht bij de zee!

Deze gerechten zijn inclusief frieten, seizoengroenten, groente- & saladebuffet.

OESTERS PROEVERIJ ( 6 stuks)  15
3 creuze(00) en 3 platte (0000) oesters  met vinaigrette.
MESHEFTEN A LA PLANCHA  9 ***
Op de plaat gebakken mesheften 
met knoflook-peterselie vinaigrette
BOUILLABAISSE   10/18
Krachtige visbouillon royaal gevuld met diverse vis,
 schaal- en schelpdieren.Met landbrood en aioli
GEKOOKTE MOSSELEN        18,5 ***/**
In groente. verse kruiden en witte wijn gekookt. Met stokbrood en sausjes
OOSTERSCHELDE KREEFT A LA PLANCHA  (25 maart – 15 juli) 35
Hele kreeft met peterselie-lookboter van de grill, met zilte groente en huisgemaakte mayonaise.
FRUIT DE MER 25
2 creuze (00) en 2 platte (0000) oesters, mesheften,  krabpoten, kokkels, langoustine en gamba’s.

Met desembrood, Zeeuwse boerenboter en huisgemaakte mayonaise

Meerprijs met halve gegrilde kreeft:  15

         
KABELJAUW  19
Kabeljauwhaas op de huid gebakken met Beurre blanc
ZEEBAARS  18
Op de huid gebakken met antibiose van paprika, olijf en peterselie
GAMBA’S A LA PLANCHA (8 STUKS)  19
Grote garnalen met knoflook, peterselie en rode peper
 
Wij gebruiken uitsluitend Iers rundvlees en is hormoon en antibiotica vrij.
Deze gerechten zijn inclusief frieten, seizoengroenten, groente- & saladebuffet.
CLASSIC BEEF BURGER   16
Grote hamburger van rund met romana sla, bacon, oude kaas en tomatensalsa.
TOURNEDOS  28
Ossenhaas van rund met pepersaus.
ENTRECOTE 24
Steak van de dunne lende gebakken met rozemarijn-knoflookolie
THE DUTCH WEEDBURGER 16
Veganistisch hamburger van Zeeuwse zeesla.
 Met lekkere pittige saus.
SCROPPINO (PRÉDESSERT)  5
Spoom van prosecco, limonchello en citroen ijs
KAASBORDJE (PRÉDESSERT)  6
Klein bordje met 3 kazen tussen uw hoofd en nagerecht.
SABAYON  7
Met Grand Marnier, vanille ijs en munt
CHEESECAKE  7
Met witte chocolade en fruitchutney
ZEEUWSE SORBET  7
Sorbetijs van Zeeuwse zwarte bessen en limoen met coulis en zacht fruit
CREME BRULEE  7
Crème brûlée met Bourbon vanille
CHOCOLADEFONDUE VOOR 2 PERSONEN   11
Met marshmallows, lange vingers, aardbeien en banaan
OESTERPROEVERIJ 15
3 creuze(00) en 3 platte (0000) oesters  met vinaigrette
MESHEFTEN A LA PLANCHA    9
Op de plaat gebakken mesheften met knoflook-peterselie olie
GAMBA’S AL AJILLO    9
 Garnalen in de knoflookolie gebakken en stokbrood
 VITELLO TONNATO 11
Rosbief van kalf met tonijnmayonaise, kappertjes en rucola
CARPACCIO 11
Met pijnboompitten, kapper appeltjes, pesto genovese  en Parmezaanse kaas
PORTIE FRIETEN  3
Met mayonaise
GROENTE EN SALADEBUFFET   3
Per persoon

voor de kinderen

Biologische appelsap € 2,60
Verse sinaasappelsap € 3,00
Naturfrisk cola € 2,90
Naturfrisk raspberry  € 2,90
Naturfrisk lemonade € 2,90
SNOEPGOED  € 2,50 *
Rauwe groente met tzatziki
CARPACCIO (halve portie) € 5,00
Met pijnboompitten, kapper appeltjes,
pesto genovese  en Parmezaanse kaas
LANDBROOD   € 4,50 *
Met kruidenboter
SPAGHETTI MET TOMATENSAUS € 6,50 *
Verse groente, kaas en landbrood
SPAGHETTI CARBONARA € 8,95
Spaghetti met pancetta, peterselie,
knoflook, Parmezaanse kaas, ei en room
AMERIKAANSE PANNENKOEKJES (3 STUKS) € 4,50 *
Met stroop en poedersuiker
VISSTICKS (3 STUKS) € 6,50
Met frieten, mayonaise,
appelmoes en snoepgoed
HOTDOG (EKO)  € 7,00
Met frieten, mayonaise, 
appelmoes en snoepgoed
HAMBURGER (BIOLOGISCH)   € 6,90
Met sesambroodje, frieten, mayonaise,
 appelmoes en snoepgoed
ZEEBAARSFILET   € 7,50
Met frieten, mayonaise,
 appelmoes en snoepgoed
FUDGE BROWNIE   € 3,50
Met vanille-ijs en aardbeien
KINDERIJSJE  € 3,50
Frozen yoghurt ijs met vers fruit en slagroom
FRUITLOLLIE   € 2,50
Huisgemaakt ijsje van vers fruit en grapefruitsap
* Vegetarisch
** Inclusief frieten, groente- & saladebuffet (indien u kiest voor een ander gerecht, dan kunt u tegen een meerprijs dit bijbestellen)
*** Zeker Zeeuws gerecht

 

Heeft u een allergie, laat het ons weten en wij zorgen voor een juist advies. Onze gerechten worden bereid met natuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen.

helder(der)...