breaking: “We verkopen alleen nog maar mossels!”

“Mosselen of Mossels. Volgens Van Dale mag het allebei, maar volgens ons zijn ‘mossels’ véél lekkerder dan ‘mosselen’. Mosselen klinkt een beetje decadent” volgens René en Irene van Grand Cafe Helder in Renesse. “En da’s wel het laatste wat het is. Mossels zijn toegankelijk en betaalbaar, maar vooral ontzettend lekker en gezellig om samen te eten. No-nonsense, vers uit zee. Mossels dus, precies zoals de Zeeuwen het zeggen. Dus bestel bij ons geen mosselen, die hebben we niet meer.”

Mossels eet je bij Helder uit de pan, op tafel. De bereiding is praktisch naturel, zonder fratsen. De smaak komt vooral uit het vocht uit de mossels zelf. Bij Helder gaan ze “drie keer over kook”, niet te zacht, niet te stevig.

“Op onze huidige Facebookpagina zwerven nog een paar berichten en aanbiedingen rond met ‘Mosselen’, maar vanaf nu hebben we het alleen nog maar over mossels! Als je Mossels op de kaart, buiten de kaart of in advertenties ziet, dan weet je gewoon dat het eerlijk, lekker en betaalbaar is.